Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία

Καλώς ήλθατε στη σελίδα μας!

emte.gr

Hellenic Meteorological Society Welcome!

Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία

Τime to join us!

Εκδηλώσεις

 

 Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου MedCLIVAR2016, που συνδιοργανώθηκε από To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο ΄Ιδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, σας ενημερώνει για το Δελτίο Τύπου με τα επιστημονικά συμπεράσματα των εργασιών που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο.

Δελτίο Τύπου medCLIVAR2016

 

Πρόσκληση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2015 της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σας καλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ε.ΜΤ.Ε., που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ιστορίας – Παλαιό Πανεπιστήμιο (Θόλου 5 και Κλεψύδρας, Πλάκα) την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19:00.

Την εκδήλωση θα τιμήσει η κ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια, επιστ. συνεργ. Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, η οποία θα παρουσιάσει την κεντρική ομιλία με θέμα «Η Μετεωρολογία μέσα από την Ελληνική Λαογραφία». 

Σας περιμένουμε όλους με ιδιαίτερη χαρά για να ανταλλάξουμε ευχές και σχέδια δράσης για την καινούρια χρονιά.

Εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου 
 

Στις 21 Οκτωβρίου στις 18:00 – 21:00 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση για την επιστήμη της Μετεωρολογίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία (Ε.ΜΤ.Ε.) και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία . Προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Ομ. Καθηγητής Χρήστος Σ. Ζερεφός, Ακαδημαϊκός. Στην εκδήλωση υπήρχε έκθεση μετεωρολογικών οργάνων και παρουσιάστηκαν επιδείξεις πειραμάτων.

EMS Broadcast meteorologist award

Μετά από πρόταση της ΕΜΤΕ προς την Ευρωπαϊκή Μετεωρολογική Εταιρεία (EMS), ο μετεωρολόγος και τ. μέλος του ΔΣ της κ. Δ. Ζιακόπουλος τιμήθηκε με το βραβείο EMS Broadcast Meteorologist Award 2013. Η τελετή πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του EMS Annual Meeting, στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, στο Reading του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Το βραβείο αυτό απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν Ευρωπαίο μετεωρολόγο με πολύχρονη και σημαντική προσφορά στην παρουσίαση του καιρού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας 2013
Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. στο αμφιθέατρο της ΕΜΥ Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του επίτιμου Προέδρου της ΕΜΤΕ καθηγητού Γ. Πρεζεράκου με θέμα "Η γνώση της συμβολής ορισμένων παραγόντων της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας στον Ελλαδικό χώρο, θεμελιώδες βοήθημα του Μετεωρολόγου - Προγνώστου"

 

Koπή πίτας 2013

 

Στην αρχή του έτους πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του κτηρίου "Κωστής Παλαμάς" του Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν μια καλή ευκαιρία τα μέλη της ΕΜΤΕ να βρεθούν από κοντά.

Εάν επιθυμείτε να γίνετε μέλος της ΕΜΤΕ, συμπληρώστε την αίτηση και στείλτε την στην ΕΜΤΕ

 

 Αίτηση Εγγραφής

Επισκέπτες
4
Άρθρα
118
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
174488