Οροι χρήσης της υπηρεσίας

Τα δεδομένα τα οποία σας αποστέλλω δεν παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα τρίτων προσώπων και συμφωνώ όπως αυτά χρησιμοποιηθούν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τους σκοπούς που αυτό κρίνει.
Θα πρέπει να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης της υπηρεσίας για να συνεχίσετε!
Προαιρετικά στοιχεία:

1. Προσδιορίστε τη τοποθεσία όπου εμφανίστηκε

Εντοπίστε στον χάρτη την περιοχή όπου παρατηρήθηκε το φαινόμενο κάνοντας μεγέθυνση (zoom in) στο χάρτη. Τοποθετήστε το εικονίδιο στην περιοχή και στην συνέχεια επιλέξτε την ημερώρα παρατήρησης του φαινομένου. Συμπληρώστε τη διάρκεια του φαινομένου αν την γνωρίζετε.

Lat:   0 Lng:   0
2. Προσδιορίστε το τύπο του φαινομένου που παρατηρήσατε
Επιλογή φαινομένου
Σίφωνας ξηράς είναι μια στροβιλιζόμενη δίνη αέρα η οποία εκτείνεται προς τα κάτω (ή αλλιώς «κρέμεται») από την βάση ενός καταιγιδοφόρου νέφους (Cumulonimbus) και έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του εδάφους. Τόσο το ύψος όσο και η διάμετρος της στροβιλιζόμενης δίνης μπορεί να κυμαίνονται από μερικές δεκάδες μέτρα έως και αρκετές εκατοντάδες μέτρα. Η στροβιλιζόμενη δίνη είναι ορατή λόγω της συμπύκνωσης των υδρατμών ή λόγω των υλικών που ανασηκώνει από το έδαφος και τα στροβιλίζει αρκετά μέτρα ψηλά. Μπορεί να προκαλέσουν τεράστιες υλικές καταστροφές ή ακόμη και να απειλήσουν την ανθρώπινη ζωή.
3. Ημερώρα

4. Παρατήρησα το φαινόμενο

5. Η περιοχή όπου παρατηρήθηκε είναι

6. Συνοδευόταν από άλλα φαινόμενα;
Χαλάζι
Ηλεκτρικές εκκενώσεις
Ισχυροί άνεμοι
Βροχή

7. Ποιά ήταν η εξέλιξη του;

8. Σημειώθηκαν ανθρώπινες απώλειες ή υλικές καταστροφές;

9. Προσθέσετε φωτογραφίες ή video

Επιλέξτε αρχεία

10.Ελεγχος αναφοράς