Εκδηλώσεις ΕΜΤΕ

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας 2018 στην ΕΜΥ

 Η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας εορτάζεται κάθε χρόνο την 23η Μαρτίου σε ανάμνηση της ημέρας αυτής του 1950 που τέθηκε σε ισχύ η ιδρυτική συνθήκη του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), ο οποίος σήμερα αριθμεί 185 κράτη – μέλη.Την ημέρα αυτή, Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο «ανοίγουν τις πόρτες τους» στο κοινό και οι Μετεωρολόγοι ξεναγούν τους επισκέπτες τους

Read more: Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας 2018 στην ΕΜΥ

MedCLIVAR2016

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου MedCLIVAR2016, που συνδιοργανώθηκε από To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και

Read more: MedCLIVAR2016

EMS Broadcast meteorologist award 2013

EMS Broadcast meteorologist award

Μετά από πρόταση της ΕΜΤΕ προς την Ευρωπαϊκή Μετεωρολογική Εταιρεία (EMS), ο μετεωρολόγος και μέλος του ΔΣ της, κ. Δ. Ζιακόπουλος τιμήθηκε με το βραβείο EMS Broadcast Meteorologist Award 2013. Η τελετή πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του EMS Annual Meeting, στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, στο Reading του Ηνωμένου Βασιλείου. 

 

Το βραβείο αυτό απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν Ευρωπαίο μετεωρολόγο με πολύχρονη και σημαντική προσφορά στην παρουσίαση του καιρού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου-2013

Εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου 

Στις 21 Οκτωβρίου στις 18:00 – 21:00 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση για την επιστήμη της Μετεωρολογίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία (Ε.ΜΤ.Ε.) και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία . Προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Ομ. Καθηγητής Χρήστος Σ. Ζερεφός, Ακαδημαϊκός. Στην εκδήλωση υπήρχε έκθεση μετεωρολογικών οργάνων και παρουσιάστηκαν επιδείξεις πειραμάτων.